2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan – 1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaklanacaktır.
Olta ile balık tutmak serbest mi?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
Oltayla balık tutma yasağı var mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Dip oltasına ne yem takılır?
Özellikle çimen karidesleri gündüz dip balıkçılığı yaparken vazgeçilmez yemlerimizden biridir. Ancak odun ve tavuk tercih edilen yemler arasındadır. Balıkçılık ekipmanı olarak, tercihen dipte thieves adı verilen VMC iğneleri olan, 5 ila 9 numara arasında hazır 4 iğneli olta takımlarını kullanabilirsiniz.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Olta balıkçılığı belgesi nereden alınır?
Amatör Balıkçı Belgesi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ve Su Ürünleri Daire Başkanlığı ve tüm ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Belgenizi aşağıda listelenen belgelerle şahsen başvuruda bulunarak alabilirsiniz.
Tırıvırı olta yasak mı?
Avlanma sahasında her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, sürüklemeli ağ, çevirmeli ağ, yayma ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması yasaktır; ancak besleme solungaç ağları hariçtir.
Bir kişi en fazla kaç olta atabilir?
Doğayı korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak için amatör balıkçıların kullandığı olta ve iğne sayısı sınırlandırılmıştır. Amatör bir balıkçı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Denizde kullanılacak olta takımlarındaki iğne sayısı çapalar hariç 6’yı geçmemelidir.
Balık tutma yasağı kaç TL?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ hükümlerine aykırı avlananlara, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36. maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacak.
2024 av sezonu ne zaman kapanıyor?
Türkiye Tohumcular Birliği – 2023-2024 balıkçılık ve av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. 2023-2024 balıkçılık sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avlanması açısından verimli geçtiğini belirtti.
İç sularda olta balıkçılığı yasak mı?
Sazan, kadife balığı, şiraz ve yayın balığı gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlıyor. Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereği; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda yelken açma yasağı uygulanacaktır.
Dip oltası ile hangi balıklar tutulur?
Sazan balığı avcılığının iki türü vardır. Bunlardan biri dip olta ile balık avlamak, diğeri ise şamandıralı olta ile balık avlamaktır. Dip olta ile balık avlama üç alana ayrılır. Bunlar yumuşak dipli olta ile balık avlamak, hamur dipli olta ile balık avlamak ve kaynamış dipli olta olan boileri ile balık avlamak.
Kıyıdan çupra nasıl tutulur?
Kıyıdan çipura yakalamak için genellikle kayalık yerler ve kabuklu alanlar tercih edilir ve dalgalı bir deniz çipuranın oltayla yakalanma şansını artırır. Kıyı avcılığı uzun atış teknikleri kullanılarak yapılır. Çipura avcılığı için bir veya iki kancalı oltalar tercih edilir.
Dip oltası nedir?
Dip olta takımı, limanlar, kayalıklar ve boğazlar gibi yerlerde değerli kullanıcılara kolay kullanım sağlamak için üretilmiştir. Bu balıkçılık ekipmanı sayesinde kullanıcılar yemi çevrelerinden çok daha uzağa atabilirler. Dip olta kamışı, balıkçılık için ihtiyaç duyulan her türlü şeyi içerir.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Olta balıkçılığı sezonu ne zaman başlıyor?
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Derede olta balıkçılığı yasak mı?
Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.
Alabalık avi sezonu 2024 ne zaman?
2024 balıkçılık sezonu her yıl olduğu gibi 1 Eylül’de resmen açılacak.