Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
Adaylık süresi içinde memuriyetten ayrılanlar sadece ayrıldıkları kuruma başvurabilirler. Yani adaylık süresi içinde İçişleri Bakanlığı’nda memur olarak çalışan herkes sadece İçişleri Bakanlığı memuriyetine geri dönebilir, diğer kurumlara geri dönemezler.
Aday memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Memurluk görevindeki kişiler, memurlarının tavsiyesi üzerine başka bir kuruma transfer talebinde bulunamazlar. Asalet onayı en az 1 ve en fazla 2 yıl içinde mümkündür. Bu nedenle, memur adayları kurumlar arası transfer için başvuruda bulunamazlar.
Memur başka bir kuruma geçebilir mi?
657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu, kurumlar arası nakillerde “kurumlar arası muvafakat” şartı koymaktadır. Bu muvafakati almak için, memur öncelikle nakil olmak istediği kuruma yazılı bir dilekçe vererek nakil talebinde bulunmalıdır.
Memur başka bir kuruma nasıl geçirilir?
Kurum değiştirmek isteyen görevliler, ilgili kurumların duyurularını takip ederek nakil taleplerini bağlı bulundukları kuruma iletmelidirler. Kurumlar arası nakil işlemleri kurumlar arası karşılıklı yazışma ve mutabakat yoluyla gerçekleştirilir.
Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?
Madde hükmü tamamen açıktır. Adaylık süresi içinde başarısız olanlar (aynı kanunun 54. maddesinin 2. fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) ve adaylık süresi içinde başarılı olamayanlar adaylıktan çıkarılabilir.
Kadrolu memur iken sözleşmeli memurluğa geçebilir mi?
657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde memur statüsü sona ermedikçe, memur 4/B statüsünde sözleşmeli personel olarak çalıştırılamaz. Ayrıca memurun 4/B statüsüne geçmesi de mümkün değildir. Kurumlar arası sözleşmeli personel statüsü.
Kurumlar arası geçiş şartları nelerdir?
Kurumlar arası nakil için yasal şartlar; başvuru, çalışanın çalıştığı kurumun onayı ve nakil edilmek istenen kadrodaki kazanılmış hakların derecesidir. Nakil olmak isteyen personelin Sağlık Bakanlığı’na bağlı il merkezleri hariç olmak üzere ilan beklemesine gerek yoktur.
Aday memurluk süresi ne kadar?
657 sayılı Kanunun 54. maddesi, bir memurun adaylığının en az altı ay, en çok iki yıl sürmesi gerektiğini hükme bağladı. Daha sonra yapılan değişiklikle altı aylık süre bir yıla çıkarıldı.
Aday memur muvafakat verilir mi?
Bu nedenle memur adayının, çalıştığı kurumun nakil talebini kabul etmesi halinde KPSS yoluyla veya özel seçme usulüyle atanması mümkündür.
Sözleşmeli memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında, “kamu hizmetine atanan kişiler, il özel idaresi, belediye idaresi ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına devredilemez.” hükmü yer almakta olup, bunların atama için gereken sürenin hesaplanmasında dikkate alınamayacağı düşünülmektedir. Bilginize arz ederim.
Aday memur yer değişikliği yapabilir mi?
03-Memur adayı başka kurumlara nakil edilebilir mi? Memur adaylarının nakilleri konusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda adaylık süresince “başka kurumlara” nakil yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.
İstifa eden memur başka bir kurumda göreve başlayabilir mi?
Kamu hizmetinden kendi isteğiyle ayrılan veya ayrılmış sayılan personel, boş kadroda geçirdikleri bekleme süresini tamamlamak ve bu sürenin iki defadan fazla olmaması kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi uyarınca kamu hizmetine dönebilir.
Aday memur istifa ederse tekrar memur olabilir mi?
Bu madde hükmü, adaylıklarının geri çekilmesinden sonra esas itibarıyla memuriyetten istifa eden personel hakkında da uygulanır; adaylık süresi içinde görevden ayrılan personel, ancak yeniden atanma için gerekli şartları taşımaları halinde ayrıldıkları kuruma yeniden atanabilir.
Kurumlar arası geçişi kim onaylar?
“Ortak Hükümler” başlıklı 8. maddede; “(1) Geçici görevlendirmelere ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda Bakanın, diğer kuruluşlarda ise en üst düzey idari amirin onayı ile tamamlanır. Bakan veya en üst düzey idari amir, onay yetkisini alt düzey yetkililere devredebilir.
Sözleşmeli atananlar KPSS ile başka kuruma memur olarak geçebilir mi?
5-Sağlık Bakanlığı 4/B sözleşmeli alımlarında aldığınız KPSS puanını tekrar merkezi yönetim memur alımında kullanmanızda herhangi bir engel bulunmamaktadır.
İstifa eden memur başka bir kurumda göreve başlayabilir mi?
Kamu hizmetinden kendi isteğiyle ayrılan veya ayrılmış sayılan personel, boş kadroda geçirdikleri bekleme süresini tamamlamak ve bu sürenin iki defadan fazla olmaması kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi uyarınca kamu hizmetine dönebilir.
Seçimler için istifa eden memur başka kuruma geçebilir mi?
Seçimlerden doğan yasal zorunluluklar nedeniyle istifa eden ve görevlerine dönmek isteyenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesinde yer alan ve iki defadan fazla istifa edenlerin görevlerine dönemeyeceklerine ilişkin sınırlamalara tabi değildir.
Yeni atanan memur istifa edebilir mi?
İstifa etmek isteyen memur, yerine yenisi gelene veya istifa talebi kabul edilene kadar görevine devam etmelidir. Yerine atanan kişi bir ay içinde gelmezse veya yerine bir yedek atanmazsa, üstüne bildirimde bulunarak görevinden istifa edebilir.
Memur istifa ettiği kuruma geri dönebilir mi?
Hizmetten ayrıldıktan sonra ayrılan kuruma geri dönme konusunda yasal bir kısıtlama yoktur. Bu bağlamda, hizmetten ayrılan memurlar, hizmetten ayrıldıkları kuruma veya memur kadrolarının bulunduğu diğer kurum veya kuruluşlara da atanabilirler.