2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?
Azami öğrenim süresi veya bütünleme sınavları sonunda başarısız ders sayısını 1’e (bir) düşüren öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanmaksızın başarısız oldukları dersin sınavlarına “süresiz” girme hakkına sahip olurlar.
Okutman memur mudur?
Devlet memurluğu dersleri 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun 36. maddesinde sayılmıştır. Akademisyenler bu derslere dahil değildir. Bu nedenle Devlet Memurluğu Kanunu’na göre akademisyenler devlet memuru değildir.
2547 Sayılı Kanun kimleri kapsıyor?
Madde 2 – Bu Kanun; yükseköğretim kurumlarını, tüm yükseköğretim kurumlarını, bunlara bağlı birimleri ve bunlara ilişkin faaliyet ve politikaları kapsar. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları ile ilgili hususlar ayrı kanunlarla düzenlenir.
2880 Sayılı Kanun Nedir?
Üniversite Yönetim Kurulunun 10 Kasım 2017 tarihli toplantısında, 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” ve “Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı” ön lisans programlarından mezun olanlara,
2547 sayılı kanun 54. madde nedir?
Madde 54 – (Değişik: -7437/2 md.) (1) Disiplin cezaları ve disiplin cezası gerektiren disiplin suçları: a) Kınama: Öğrenciye, öğrencilik hayatıyla ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınama cezası verildiğinin yazılı olarak bildirilmesidir.
44 yasası nedir?
(1) Hücre hapsi cezası, hükümlünün suçunun niteliğine ve ağırlığına göre bir günden yirmi güne kadar gece gündüz hücrede tek başına tutulması ve her türlü temastan mahrum bırakılmasıdır. Dışarı çıkma hakkı saklıdır.
Okutman ünvanı nedir?
Öğretim Görevlisi; Öğretim görevlisi, akademik kariyerinin başında olan ve üniversitelerde ve kolejlerde belirli dersleri vermekle görevli olan bir öğretmendir. Lisansüstü eğitimlerini tamamlamış ve kendi alanlarında uzmanlaşmış kişilerdir.
Okutmanlık kaldırıldı mı?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla yardımcı doçentliklerin yanı sıra “öğretim görevlisi, uzman, tercüman ve eğitim-öğretim planlayıcısı” kadroları da kaldırılacak. Halen bu kadrolarda bulunanlar öğretim görevlisi kadrolarına atanacak.
Okutman öğretim görevlisi mi?
-Öğretim Görevlisi: Ders verme ve uygulamaları yürütmekle görevli öğretim elemanı. -Profesör: Eğitim süresince çeşitli müfredatlarda ortak zorunlu ders olarak belirtilen dersleri veren veya yürüten öğretim elemanı.
2828 Sayılı Kanun kimleri kapsar?
Bu Kanun, sosyal hizmetlerle ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri, sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, sosyal hizmetlerden yararlananlar ve yararlanabilenleri kapsar.
2547 sayılı kanunun 33. maddesi nedir?
Bir öğretim elemanının haftada en az on saat, bir öğretim görevlisinin ise gerektiğinde haftada on iki saat, çalıştığı yükseköğretim kurumunda, çalıştığı yükseköğretim kurumuyla sınırlı olmaksızın, ders vermesi zorunludur.
2547 sayılı kanunun 13 B 4 maddesi nedir?
Maddenin dördüncü fıkrası – Türk Cumhuriyetleri ile komşu ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından resmî davet alan öğretim elemanlarına, Üniversite Yönetim Kurulu kararı ve Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile 3 yılı geçmemek ve bütün özlük hakları saklı kalmak kaydıyla ücretli izin verilebilir.
2547 38 madde nedir?
Üniversite Senatosunun talebi ve yetkili kamu kuruluşunun onayı ile yükseköğretim kurumları veya birimleri, yetkili adli makamların talebi üzerine, adli tıp mevzuatı çerçevesinde adli tıp davaları ve diğer adli konularda resmi bilirkişi olarak atanabilir.
3257 sayılı kanun nedir?
3329 Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.
5369 sayılı kanun nedir?
Bu Kanunun amacı, kamu hizmeti niteliğinde olan ancak işletmeciler tarafından mali açıdan sunulması güç olan evrensel hizmetlerin sunulması ve uygulanması ile elektronik haberleşme alanında evrensel hizmet yükümlülüğünün yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
2547 sayılı kanunun 44 üncü maddesinin C fıkrasında belirtilen azami süre nedir?
Hazırlık süresi en fazla iki yıldır.
44 madde nedir?
Madde 44 – (1) Bir kimse, işlediği bir fiille birden fazla suçun meydana gelmesine sebep olursa, hakkında en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezaya hükmolunur.
Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler ne yapmalı?
Ek sınav hakkı kazanan öğrenciler, azami eğitim süresinin sonunda yapılan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. İlk ek sınava girmeyenler bu sınava girme hakkını kullanmış sayılır. İlk ek sınavda başarısız olan öğrenciler ikinci ek sınava girebilir.
44 Madde Sınavı Nedir?
Azami eğitim süresi sonunda veya ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlar, öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız sınav hakkı kazanırlar. Bu öğrenciler, dersin verildiği yarıyılda final ve bütünleme sınavlarına girerler.